Puslespill på mobilen

Det finnes svært mange puslespill til mobilen som kan lastes ned til både Android- og iOS-mobiler. Det er også svært mange varianter av puslespill som finnes, blant annet klassiske puslespill hvor man skal kombinere puslebiter til et bilde, spill som er basert på logisk tenking, eller puslespill med ord. Alt som innebærer en test hvor man skal kombinere elementer på en logisk måte for å finne løsningen, kan kalles et puslespill.

Man kan få det klassiske puslespillet på mobilen. Da får man opp flotte bilder som skal pusles sammen med en rekke ulike vanskelighetsgrader. Blant annet i spillet Puslespill Epic kan man spille med opptil 400 brikker, men da må man bruke et nettbrett eller en større telefon.

Spill som er basert på logisk tenking finnes det hundrevis av i både App Store og hos Google Play. En spilltype som kan plasseres i denne kategorien, er Sudoku. Det er spillet hvor man har et spillebrett delt opp i ni ruter, som alle igjen er delt inn i ni ruter. Man skal deretter plassere tallene fra én til ni i rutene, men uten å ha det samme tallet to ganger på én rekke eller i en firkant. Sudoku er ordentlig hjernetrim.

Puslespill med ord er også svært populært. Wordfeud er et godt eksempel på et slikt spill hvor man spiller mot andre i et spennende kryssordspill.