Ikke alle spill kan spilles på mobil

Før i tiden kunne man bare drømme om å ta med seg favorittspillene fra datamaskinene ut. Så kom bærbare datamaskiner. Nå kunne man spille hvor som helst, så lenge man fikk koblet seg opp til et nettverk samt hadde god batteritid. Deretter kom smarttelefonene, og man fikk endelig muligheten til å laste ned spill rett til den mobile enheten. Til slutt kom nettbrettene, og det som en gang var en drøm har nå blitt virkelighet.

play phone mobile_431634193

For ja, nå kan du ta med deg de aller fleste spill – uansett hvor du er på vei. 4G-nettet dekker stadig større deler av jordkloden, altså slipper man å se etter Wi-Fi for å laste ned eller oppdatere spillene. Dessverre har ikke teknologien rundt smarttelefonene nådd helt opp til PC-nivå enda, selv om noen nyere modeller er like kraftige som eldre datamaskiner. Den teknologiske revolusjonen vi lever i er samtidig langt fra over. Stadig nyere telefoner vil komme ut. Kraftigere, raskere, smartere.

Tusenvis av mobile spill eksisterer allerede, men flere store titler mangler. Selv spill som du kan spille online fra datamaskinen er ikke nødvendigvis tilgjengelige på telefonen. Her kommer et annet dilemma inn – for hvordan skal man få plass til alt på en liten skjerm som passer i håndflaten? Krigen mellom Flash og HTML5 er en annen grunn hvorfor ditt favorittspill kanskje ikke er tilgjengelig på telefonen. Når et spill skapes i Flash-format, vil det ikke være tilgjengelig på en telefon som bruker HTML5, og motsatt.

Bare i USA spiller over femti millioner mennesker mobile spill. Dermed er markedet større enn noensinne og vil kun fortsette å vokse. Når smarttelefonene og nettbrettene kommer i kapp med datamaskinene, vil det være enkelt å hoppe mellom enhetene etter hva som passer deg. I en verden der fire ganger flere mennesker har en mobiltelefon enn en vanlig datamaskin, er det ikke overraskende at de fleste nye spill dukker opp i både PC- og mobilversjoner samtidig. Hvis du merker at ett online spill ikke er tilgjengelig på mobilen, er det bare å velge et annet. Eller bytte telefon!