Fallout Shelter

Fallout Shelter er et mobilspill fra produsentene Bethesda. Når man spiller har man rollen som en slags overvåker som har som mål å bygge et hvelv som mennesker skal bo og jobbe i. Utenfor hvelvet har jorden gått under og spilleren skal beskytte de som bor i hvelvet mot krefter utenfra, samtidig som innbyggerne skal arbeide med å ha nok mat, vann og krefter til å overleve.

Det var en overraskelse for de fleste da mobilspillet Fallout Shelter ble lansert i 2015. Utviklerne i Bethesda har tidligere stått for de andre Fallout-spillene som er høyteknologiske spill til større plattformer. Likevel har de taklet overgangen til å lage mobilspill med enkle navigeringsmuligheter svært godt. Fallout Shelter gikk raskt opp på førsteplass på App Store i spillkategorien.

Det populære spillet er et ordentlig eventyrspill, bare i en mindre og mer mobil skala. Når du spiller skal du velge det perfekte hvelvet, bli kjent med innbyggerne og gi dem det de behøver for å trives, tren opp innbyggerne i ulike arbeidsoppgaver slik at samfunnet fungerer, utforsk det apokalyptiske landskapet utenfor og beskytt hvelvet fra krefter – både fra innsiden og utsiden av det. Man kan finne Fallout Shelter både i App Store til iOS og hos Google Play til Android-brukere.