Angry Birds 1

Angry Birds er et klassisk mobilspill som originalt ble utviklet for iPhone. Spillet som hører inn under sjangeren «puzzle» har blitt lastet ned millioner av ganger og har kommet i flere versjoner, som for eksempel Angry Birds Star Wars, Angry Birds Venner, Angry Birds episke og mange flere. Det er helt klart den appen som er størst av dem alle.

Det spennende mobilspillet går ut på å skyte sinte fugler, altså Angry Birds, med en sprettert. Man skal redde fuglene fra grisene som har stjålet eggene deres. Da er målet er å slå ned alle de rare grisene med en fugl som du selv velger. Man må treffe grisenes konstruksjoner slik at de alle faller ned, og helst med kun én fugl. Hvert eneste nivå krever både logikk, ferdigheter og konsentrasjon for å gjennomføres.

Angry Birds har virkelig blitt en stor merkevare verden over. Man har lenge kunne kjøpe produkter basert på spillet med karakterene, for eksempel grise-puter, leker, kokebøker, t-skjorter og matbokser. Spillet har også blitt laget til en tegneserie som ble sendt på TV, og nå i 2016 kommer det en animert spillefilm basert på Angry Birds. Man kan til og med reise til Angry Birds-fornøyelsesparker flere steder i verden, blant annet i Finland.